0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second
Kørsel – også i Malgré Tout

Skrevet af Nan Guldborg /redaktør og founder af Koerehesten.com

Hvad skal man dog lave med det skønne frieserføl, man lige har købt, spurgte jeg mig selv. Der er både traditionel dressurridning, showridning, og man kunne jo forsøge sig med springning. Men så kom jeg ud at køre med på en søndagstur - og var solgt. 


Fordommene er mange, når man nævner ordet kørsel i en ridestald, men når alt kommer til alt, findes der ikke mange køreheste, der ikke også er rideheste. Nogen af kørehestene går også meget høje klasser i eksempelvis dressur, altså ridning. 

Generelt for køresporten er det nok, at hestene har en lidt anden grundopdragelse og hele holdningen til det at holde hest er mere en familiebeskæftigelse, om man er biologisk relateret eller blot brænder for det samme. Alene den ting, at man ikke kører alene, men altid har en groom med, betyder også noget. 

Groomen er uundværlig 

En groom er i køresporten den vigtigste person på vognen, vil nogen nok sige. Groomen er modvægten, hvis vognen tipper en smule. Groomen er den, der springer ned og står foran hesten ved et vejkryds. Groomen er den, der kan flytte vognen i en maraton forhindring, hvor et hjul måske rammer en pæl. Groomen står også foran hesten, når man spænder for, eller springer af vognen, hvis noget udstyr ikke sidder rigtigt – fordi kusken sidder på bukken, på vognen, i sit sæde og har linerne i hånden. I overført betydning er groomen din sikkerhedssele. læs mere her - eller tryk på Malgré Tout logoet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %