0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Pløjning på Holbækvej 36

Tine Nielsen fra Grevninge skriver:

Der pløjes som i gamle dage

Agerlandet pløjer sin mark ved Grevinge den 5. november, og alle, der har lyst, man komme og kigge på - og måske prøve selv. Foto: Henry Hansen

AGERLANDET PLØJER SIN MARK VED GREVINGE DEN 5. NOVEMBER, OG ALLE, DER HAR LYST, MAN KOMME OG KIGGE PÅ - OG MÅSKE PRØVE SELV. FOTO: HENRY HANSEN

Grevinge: Lørdag den 5. november pløjes der med heste på gammeldags manér på Foreningen Agerlandets jord i Grevinge.

Marken ligger ved Holbækvej 36.

- Oven på to års corona-pandemi, Putins krig, stigende priser på fødevarer, brændstof og til opvarmning og så videre er der endelig en gratis seværdighed, lyder det lokkende fra foreningen forud for arrangementet, der løber af stablen mellem klokken 10 og 15.

På Agerlandets jord er der dyrket ølandshvede. Foreningen har kørt med selvbinder og mejet stykket, hvorefter kornet er blevet tærsket på et gammeldags tærskeværk og malet til mel på Lumsås Mølle.

Noget af melet bliver bragt til Grevinge Bageri, hvor det bliver til brød, som bliver solgt på et nærmere angivet tidspunkt.

- Og nu skal marken så pløjes, og det bliver pløjet af tre spand heste. Hvis man som tilskuer faktisk gerne vil prøve at styre ploven gennem jorden, er det sikkert ikke umuligt at få plovmanden til at lede den uerfarne på rette vej, fortæller Henry Hansen fra foreningen.

Foreningen Agerlandets medlemmer består mest af lidt alderstegne personer, fortæller de selv, som gerne vil bringe deres barndom og ungdoms oplevelser videre til nye generationer.

- Så mød talstærkt op og giv foreningen et frisk pust, lyder det afslutningsvist.

Foto Privat foto

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %